В Івано-Франківську більше 350-ти "хрущовок". Через 10 років вони масово почнуть обвалюватись


За даними статистики житлового фонду «ЄРЦ» в Івано-Франківську більше 350-ти «хрущовок».

 «Всі ці будинки постійно перебувають під пильним наглядом балансоутримувачів, які  періодично перевіряють їх стан на аварійність, - переконує кореспондента «Бліц-Інфо» начальник відділу ОСББ, ЖБК та житлової політики департаменту ЖКГ Івано-Франківського МВК Геннадій Пономаренко та додає, - жодної аварійної «хрущовки» в Івано-Франківську немає».

Але як відомо, незаконне перепланування, індивідуальне утеплення та інші втручання у початкову конструкцію будинків, і нарешті, шановний вік. Все - це скоро може призвести до масової їх руйнації, запевняють фахівці. 

До того ж, будинки у середині 50-х часто зводили не професійні будівельники, а самі майбутні щасливі власники квартир. Та й планували «хрущовки» як тимчасове житло. Тоді, за часів Микити Сергійовича, мало хто думав, що і у 21 столітті в них будуть жити люди.

«Максимальний строк експлуатації «хрущовки» – це 75 років. І це, якщо в ідеальних умовах. Якщо ніхто не робив перепланування, якщо ніхто не утеплював лише свій шматочок в будинку», – стверджують архітектори. Тому ймовірно, що вже через 10 років «хрущовки» масово почнуть обвалюватися.