В Івано-Франківську чиновники вирішили, як карати за самовільне встановлення літніх майданчиків


Наступного року за самовільне встановлення літнього майданчика від закладів харчування в Івано-Франківську каратимуть 10-ти кратним розміром вартості його встановлення.

Про це мовилося на вчорашньому засіданні міського виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. За словами начальника управління торгівлі міськвиконкому Олега Гончака, наразі готується нове положення про розташування літніх майданчиків в Івано-Франківську. Основним нововведенням буде запровадження штрафних санкцій за самовільне встановлення майданчика. Штраф складатиме 10-ти кратний розмір вартості дозволу на встановлення такого майданчика.

Нагадаємо, що івано-франківські комунальники від початку літа намагалися боротися з незаконно встановленими літніми майданчиками та малими архітектурними формами. Для цього була створена спеціальна комісія з їх демонтажу.

Згідно рішення виконавчого комітету щотижнево в Івано-Франківську у середу комісія з демонтажу МАФів мала б приводити в порядок благоустрій міста. Проте жодного літнього майданчика так і не знесли.