В Івано-Франківську говорили про підготовку державних службовців


Сьогодні, 7 лютого в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу провели круглий стіл присвячений перспективам розвитку нових освітніх програм зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування».

За словами директора інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ, професора Дмитра Дзвінчука, у процесі об'єднання громад є потреба підготовки спеціалістів державної служби, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"У нас великий досвід підготовки фахівців з державного управління але наразі цього не достатньо, адже децентралізація вимагає не тільки підготовки спеціалістів виконавчої влади, а й підготовки людей, що працюють у місцевому самоврядуванні, громадський активістів, активістів політичних партій. Загалом нами було випущено 1800 магістрів за спеціальністю "Державна служба" та 19 магістрів за новою спеціальністю "Публічне управління та адміністрування"", - зазначив Дзвінчук.

Професор зауважує, що підготовці потрібних кадрів сприяє програма розвитку місцевого самоврядування обласної ради.

Присутні говорили про відкриття нових спеціальностей, їхнє ліцензіювання, перспективи розвитку системи внутрішнього забезпечення якості освіти в університеті, створення умов для навчання студентів з інвалідністю та здобуття освіти зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування».

Директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки України Андрій Шевцов зауважив, що дуже добре, що інститут управління започаткований в технічному університеті.

«Якщо говорити про підготовку кадрів для об’єднаних громад, то це нові утворювання, для цього потрібна нових кадрів, які б мали інноваційне та системне мислення. Інноваційне потрібне для реформ, а системне – аби їх прораховувати», - акцентує посадовець.

Шевців наголошує, що важливу роль відіграє навчання на працевлаштування людей з інвалідністю. На його думку, такі люди мають змогу багато часу витрачати на навчання та можуть працювати з дому.