В Івано-Франківську громадська рада «Майдан» визначилася з тим, хто не має права до неї увійти


30 січня в Івано-Франківську відбулися збори громадської ради «Майдан». Збори івано-франківців тривали три години, вислухали усі пропозиції і прийняли рішення. Багато що з того, що було прийнято на засіданні 29 січня поміняли. Відповідно до порядку денного на зборах розглянули положення громадської ради.

Вирішили, що громадська рада «Майдан» є колегіальним консультативно-дорадчим органом при Івано-Франківській обласній раді. Працюватиме вона сесійно в формі пленарних засідань та постійних комісій. Засідання громадської ради буде правочинним в разі присутності на засіданні більше половини членів. Рішення ухвалюватимуть більшістю голосів від складу ради.

Найбільше дискусій було на тему, хто не має права бути членом громадської ради. Адже дехто висловлював думку про те, що робити винятки – не конституційно.  Проте без обмежень не обійшлося. Так вирішили, що членами громадської ради не можуть бути:

  • Народні депутати і депутати місцевих рад;
  • Державні службовці та службовці органів місцевого самоврядування, окрім активних учасників Євромайдану;
  • Члени будь-яких політичних партій;
  • Члени молодіжних крил політичних партій;
  • Колишні члени Партії регіонів та КПРС.

Також були дискусії на тему кількісного складу ради. На минулому засіданні утвердили кількість 82. На робочій групі було вирішено, що до перемоги рада має бути відкритою (адже багато хто зараз у Києві), проте врешті постановили – 114. Тобто така ж кількість, як і депутатів обласної ради. Однак, ця кількість є тимчасовою.

За основу взяли регламент обласної ради, тимчасово допоки не буде прийнято регламент громадської ради «Майдан».