В Івано-Франківську квартири під охороною не грабують


Державна служба охорони при МВС з сьогоднішнього дня до кінця травня проводить соціальну акцію «Квартира під охорону 2014».

Із наближенням літніх відпусток, помешкання найчастіше стають об’єктами спроб пограбування. У зв’язку з цим розпочинається акція, під час якої підрозділи ДСО зможуть узяти житло під охорону за половину вартості монтажних робіт, а протягом трьох місяців оплата за охорону становитиме 50 грн, тоді, як мінімальна вартість складає 90 грн, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

До системи охорони приміщення входять датчики руху, розбиття скла і відкриття дверей. Також є можливість підключення тривожної кнопки виклику міліції.

Як зазначив начальник відділу технічної служби та матеріального забезпечення УДСО при УМВС України підполковник міліції Василь Гресько, за добу до ДСО надходить близько 40 викликів, більшість із яких хибні. Наразі в Івано-Франківській області під охороною ДСО перебувають близько 3000 помешкань. Від початку року не було жодної спроби пограбування цих осель.

 «Якщо ж злодіям усе ж вдалося б пробратися до квартири, - зауважує підполковник, - то всі збитки відшкодовує страхова компанія».

До речі, як застеріг Василь Гресько, зараз трапляються не лише крадіжки майна в помешканні, але й самого помешкання. В нашому місті зафіксували випадок, коли власниця квартири в новобудові довго не з’являлася в оселі, і через деякий час злочинна група замінила ключі та виставила на продаж це житло.