В Івано-Франківську мерія та роботодавці підписали угоду про співпрацю


Сьогодні, 20 лютого в Івано-Франківськку провели засідання тристоронньої соціально-економічної ради міста.

На початку засідання заступник міського голови Богдан Білик підбив підсумки виконання угоди між виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківською міською організацією роботодавців та спільним представницьким органом профспілок харчової та переробної промисловості за минулий рік, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За його словами, обсяги реалізації мають певний ріст, однак два підприємства знизили обсяги реалізації майже на два мільярди гривень.

Водночас минулого року також покращився експорт продукції, він зріс у 2,2 рази.

«Те, ще експорт у два рази перевищує імпорт є одним із наших досягнень», - зауважує Білик.

Що стосується сфери зайнятості, то на перше січня кількість безробітних в Івано-Франківську становить 1628 осіб. Більшість з них – службовці та працівники банків.

Окрім того, минулого року на заробітки у Польщу та Чехію виїхало близько 28 тисяч людей.

«Ми не можемо забезпечити у місті сім тисяч працівників. Це можна помітити неозброєним оком - проходячи повз заклади харчування ми постійно бачимо оголошення про набір працівників», - додає чиновник.

Водночас голова обласної ради профспілки працівників харчової та переробної промисловості Надія Бурлака зауважила, що наразі у місті борг з виплати заробітної плати вже сягає 4,8 мільйони.

На завершення присутні підписали чергову угоду на 2017 – 2019 роки.

За словами місього голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, саме зараз дуже важлива спільна праця профспілок та міської ради.

«Ціни та тарифи сильно ростуть –  є несправедливість у виплаті заробітної плати, особливо це стосується працівників бюджетної сфери, адже вони мають різну заробітну плату згідно урядових постанов та прийнятого бюджету. Тож спільна робота профспілок та влади повинна знизити напругу у суспільстві. Ми повинні зробити все, що дозволяє нам законодавство на місцевому рівні», - зауважив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.