В Івано-Франківську Нацполіція провела обшуки у добровольця


Вчора слідчі Національної поліції провели обшуки у помешканні добровольця. Правоохоронці шукали незареєстровану зброю, боєприпаси, наркотики.

Про це у мережі Фейсбук повідомив член проводу УДА Василь Абрамів, пише Курс

"У помешканні нашого побратима, який є добровольцем і з 2015 по 2016 брав участь в захисті суверенітету та незалежності на сході нашої України, триває обшук працівниками міського відділку поліції м. Івано-Франківська на підставі, як завжди, припущень, "що ніби він може бути причетним до зберігання зброї, вибухівки і наркотиків". Слідство веде Пелипелюк О. Л.", – написав Абрамів.

За його словами, на місце обшуку приїхали побратими чоловіка, але поліція нікого не впускала. Обшуки проводили 6 поліцейських.

Начальник ГУ Нацполіції Івано-Франківщини Володимир Голубош попросив Абраміва з розумінням поставитися до дій поліцейських, які з повагою та шаною ставляться до учасників АТО та водночас зобов'язані діяти в правовому полі.

"Жодної іншої мети чи "гонитви за показниками" не переслідувано. Якщо дії поліцейських є незаконними, то вони понесуть відповідальність. Вдячний за отриману інформацію та сподіваюся на подальше взаєморозуміння", – прокоментував Голубош.

У Нацполіції повідомили, що отримали заяву, що цей громадянин може зберігати зброю. Інформація була внесена у ЄРДР,  відкрито кримінальне провадження і на підставі ухвали суду проведено обшуки.

У поліції додали, що обшук проводився "задля забезпечення безпеки цього чоловіка".

Yічого суттєвого у помешканні добровольця правоохоронці не знайшли.