В Івано-Франківську налічується 103 розкопки


В Івано-Франківську налічується 103 розкопки у місцях проведення ремонтів комунальних мереж.

Про це повідомив начальник управління комунальної політики департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Яцків. Він також додав, що впродовж минулого тижня експлуатуючі організації відкрили 11, а закрили лише 5 ордерів на проведення планових і аварійних розкопок, пише ЗК

Стан відновлення благоустрою після проведених розкопок став предметом розгляду на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі, на якій перед міським головою звітували представники комунальних підприємств.

Як повідомив заступник генерального директора КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Андрій Грималюк, з початку року підприємство відкрило 97 ордерів на розкопки, з яких 67 – на дорогах і 21 – на тротуарах. Не закритими є 27 ордерів: 18 – на дорогах і 12 – на тротуарах. Чотири розкопки зараз перебувають на етапі здачі Муніципальній інспекції з благоyстрою. А. Грималюк також додав, що у відповідності до нових правил благоустрою, підприємство виготовило нові інформаційні щити, які виставлятимуть у місцях проведення розкопок. На них зазначатиметься вид робіт (аварійні чи планові) та терміни їхнього виконання.

За словами заступника директора з експлуатації КП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Михайла Кобилянського, на рахунку підприємства 14 незакритих ордерів на розкопки. Однак чотири з них уже фактично закриті, чотири підготовлені до здачі і у п’яти місцях розкопок ще тривають ремонти теплотрас. Івано-Франківське міське управління з експлуатації газового господарства, за словами його головного інженера Андрія Стука, відкривало 33 ордери, з яких не закритими залишається 12. Два об’єкти – вул. Макогона і Старицького – перебувають у роботі, а на десяти роботи уже завершені і розкопки готуються до здачі. Ще 10 розкопок на рахунку Івано-Франківського району електромереж. За словами його директора Володимира Поліша, два ордери готові до здачі, а решта розкопок підготовлені до асфальтування.