В Івано-Франківську нарешті відкриють магазини з дешевими овочами від місцевих виробників


В Івано-Франківську сільськогосподарську продукцію за вигідними цінами незабаром можна буде придбати не тільки на суботніх ярмарках. Зовсім скоро в місті відкриють невеликі магазини, де продаватимуть картоплю, моркву, буряк та яблука за цінами нижчими ніж на ринках та в супермаркетах міста.

Про потребу створення таких торгових точок та перекупників-спекулянтів, що завищують ціни на івано-франківських ринках неодноразово говорив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. Тому просив знайти місця для розміщення овочевих магазинів у міської влади.

І ось, нарешті, минулого тижня виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради було прийнято рішення «Про надання дозволів на розташування тимчасових споруд для торгівлі виключно сільськогосподарською продукцією місцевого виробництва в м. Івано-Франківську». 

Як розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» начальник управління торгівлі Івано-Франківського міськвиконкому, затверджено 10 місць для розташування таких торгових об’єктів.

«Всі вони будуть розміщені у різних районах міста. А саме по одному на Південному бульварі та вулицях Пулюя, Петлюри, Тролейбусна, Стуса, Мазепи. Два буде розміщено на розі вулиць Вовчинецька-Привокзальна. Ще дві торгові точки розмістимо на вулиці Коновальця. Майже всі вони будуть розташовані поруч з ринком чи супермаркетом. А ціни там мають бути не менше ніж на 10% нижчі», - пояснює Олег Васильович.

За словами пана Гончака, встановлювати ці малі архітектурні форми буде інвестор, що й продаватиме продукцію.

«Тобто їх встановлюватимуть сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, що будуть продавати власноруч вирощену продукцію. На сьогодні деякі вже виїжджали на місце, щоб вивчити попит. А на наступному засіданні виконавчого комітету буде затверджено  проект рішення щодо конкретного закріплення місць за тими чи іншими кооперативами», - зауважив Олег Гончак.