В Івано-Франківську немає вакцини від гепатиту В


Минулого року в Івано-Франківську не було зареєстровано випадків захворювання на дифтерію та правець. Однак було 10 випадків кашлюка у дітей.

Про це у вівторок, 21 січня на щотижневій оперативній у міського голови розповіла керівниця управління охорони здоров’я Марія Бойко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За її словами, минулого року місто було забезпечене вакцинами – деякими більше, а деякими – менше.

«Кір у 2019 був проблемою – 459 випадків. З них 322 дітей. Тільки 17% захворілих були двічі вакциновані. Крім того, у минулому році було 1674 випадки вітряної віспи та 184 випадки скарлатини. У нас немає у календарі на 2020 рік прививок від вітряної віспи. Проте, батьки можуть закуповувати її самі», - каже Бойко.

Водночас є у місті вакцина проти дифтерії, кашлюка, правця, гемофільної інфекції.

Так станом на 1 січня в Івано-Франківську залишилось 1841 доза вакцини проти дифтерії-правцю-кашлюку. Проти дифтерії, кашлюка, правця, гепатиту В, гемофільної інфекції – 4100 доз, проти гемофільної інфекції – 6100 доз. Від дифтерії і працю у місті є 4360 доз. Цієї вакцини вистачить на один квартал.

Бойко наголосила, що наразі в місті фактично немає вакцини від гепатиту В. її залишилось 30 штук. Також мала кількість вакцин проти кору-паротиту-краснухи у дітей – 150 доз.

«Ще у грудні у нас не було вакцини від поліоміліту. Але вчора ми отримали наказ про розподіл, і вже незабаром ми їх отримаємо. Якщо подивитись загальну картину вакцинації минулого року в області, то у нас напевне найкращі показники», – розповіла Бойко.