В Івано-Франківську обговорили правила розміщення вивісок


Сьогодні, 21 вересня в Івано-Франківську відбулись громадські обговорення щодо внесення змін до порядку розміщення вивісок.

За словами заступника директора департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Ігоря Сенчука, нещодавно департамент затвердив нові правила благоустрою і одним із пунктів було затвердження вивісок та приведення їх до норм, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Ми проводимо в порядок вже існуючий порядок розміщення вивісок до правил благоустрою. Нового нічого не передбачили, фактично – це нормативне рішення, яке просто потрібно затвердити", - каже чиновник.

Сенчук зауважив, що запропонований проект регулює порядок та процедуру розміщення та демонтажу вивісок, а також встановлює вимоги до них. А саме - розміру, видів, освітлення, технічних та інформаційних вимог.

Організатори акцентують, що раніше всі вивіски повинні мали мати паспорти. Зараз же, пропонується аби встановлення вивісок не потребувало погодження і здійснювалось суб’єктами господарювання самостійно з дотриманням вимог «порядку розміщення вивісок в Івано-Франківську» - на будівлях, які не є пам’ятками архітектури. Розміщення вивіски на будівлях, які є пам’ятками архітектури повинне здійснюватись виключно на підставі паспорта вивіски.

Як відомо, наразі паспорт вивіски зобов’язана погоджувати всі суб’єкти господарювання незалежно від місця розміщення вивіски.