В Івано-Франківську офіційно налічується близько 17 релігійних організацій


Релігійність галичан з давніх-давен була відома поза межами Прикарпаття. З століттями ситуація не змінюється і віра у Бога не зникає, а все більше людей шукає істину вдаючись до різних віросповідань. А прикладом цього можуть бути храми та різноманітні нові релігійні організації, кількість яких щороку зростає. Тільки в обласному центрі Прикарпаття налічується 17 релігійних організацій та церков.

Про це повідомили «Бліц-Інфо» у виконавчому комітеті Івано-Франківська.

З них основні церкви Українська Православна Церква Київського Патріархату та Українська Православна Церква Московського Патріархату,Українська Автокефальна Православна Церква, Українська Греко-Католицька Церква та Українська Римо-Католицька Церква. Проте всі вони разом включають в себе ще півсотні храмів різних святих.

Також в Івано-Франківську офіційно зареєстровані релігійні громади Свідків Єгови, Християн віри євангельської п’ятидесятників, Незалежної Християнської релігійної громади (повного Євангелія) “Скеля”, Церкви Ісуса Христа святих останніх днів, Української лютеранської церкви, Євангельських Християн Баптистів, «Нове життя», Помісної церкви Християн євангельської віри «Джерело життя» та релігійна громади Адвентистів Сьомого Дня.