В Івано-Франківську підбили підсумки діяльності ПРООН


Сьогодні відбулась зустріч Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса із координатором системи Організацій Об’єднаних Націй (ООН), постійним представником Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Александрою Тісо.

Вона була присвячена підсумкам роботи спільних проектів ООН та міської влади, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Як розповів Віктор Анушкевичус, програма розвитку ООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку», яка розпочалась у травні 2004 року, дала поштовх місцевому самоврядуванні.

«Ми дуже серйозно віднеслись до питання співпраці з ООН. Завдяки цьому, за 9 років реалізовано майже 120 проектів, загальна вартість яких більше 15 млн. грн. З них, внесок міської ради – 9,2 млн. грн., ООН – 5,0 млн. грн., громади міста – 1,7 млн. грн. Реалізація вказаних проектів дозволила покращити умови проживання більше 15 тисяч мешканців. Крім того, покращились умови виховання і навчання 20 тисяч дітей міста», - розповів мер Івано-Франківська.

За словами Віктора Андрюсовича, проекти в основному стосувались енергозберігаючих та екологічних питань (реконструкції дахів, сходових кліток, підвальних розгалужень  та багато іншого).

«Коли ми просимо у фінансових партнерів підтримки, то наголошуємо, що справедливо підтримувати тих, котрі працюють у потрібному напрямку», - наголосив Віктор Анушкевичус.

Координатор системи ООН Александра Тісо відповіла, що для них це також важливо.

«Це мій перший візит до України, що проходить поза межами Києва. Дуже приємно бачити, що громадяни країни почали турбуватись про те, що їх оточує. Дякую за те, що не побоялись  взяти участь у даному експериментальному проекті», - наголосила Александра Тісо.

В підсумку, кожна з сторін висловила надію, що на цьому співпраця не закінчиться, а продовжуватиметься і надалі.