В Івано-Франківську пікетувальники знову вийшли до Нацбанку: Погрожують не сплачувати кредити


Вчора вже вдруге ініціативна група громадян пікетувала приміщення обласного Національного банку. Люди вимагають послаблення кабальних умов сплати кредитів, в яких опинилися у зв’язку з черговою девольвацією гривні.

Незважаючи на рясний дощ, який не припинявся від самого ранку, під приміщенням банку доволі багато людей. Хто з парасолею, а хто й без неї прийшов відстоювати свої права.

Схожий пікет був і місяць тому. Тоді люди вимагали рефінансування боргів і можливості сплати кредитів за тими умовами, за якими брали позики до цього.

Вчорашній пікет, як стверджує в розмові із кореспондентом «Бліц-Інфо» однин з ініціаторів заходу, Андрія Воспаленка, це необхідність оголосити, що жодних дій чи змін в цьому напрямку немає, констатувати бездіяльність влади стосовно даного питання. А також спроба висловити протест щодо законопроекту, який готує влада і де немає нічого з того, що вимагала громадськість.

Активіст наголошує, що якщо до 28 червня не буде прийнятий законопроект, який в квітні обіцяв втілити в життя голова Нацбанку україни Степан Кубів, то громадські діячі оголосять всеукраїнський бойкот щодо оплати зобов’язань за кредитами.