В Івано-Франківську планують створити сучасний ІТ бізнес-центр


Офіси, майданчик для досліджень – все під одним дахом. В Івано-Франківську планують створити сучасний ІТ бізнес-центр. Такий проект будуть реалізовувати Університет нафти і газу, міська влада та представники ІТ-спільноти.

За словами посадовців у мерії, сьогодні ця галузь невпинно розвивається. Компанії збільшують кількість працівників, та всі в один голос заявляють про брак у місті гідних офісних приміщень, йдеться в сюжеті "Канал 402".

"Усі ІТ-компанії, яких  налічується більш як 40 штук в Івано-Франківську, говорять про те, що вони ростуть, що вони збільшують кількість офісних приміщень. У місті не вистачає офісних приміщень", – зазначає начальник міського управлння інвестиційної політики Ігор Попадюк.

Допомогти з цим вирішили в ІФНТУНГ. Науковці погодилися виділити земельну ділянку під інвестиційний проект. Йдеться про територію площею понад гектар з боку вулиці Набережної. Поснюють, більшість працівників ІТ-сфери – вихідці саме з цього вишу. Тому переконані, що така ініціатива буде корисною всім.

"Там будуть офіси компаній. Там же буде спільний дослідницький центр університету і тих же компаній. З іншого боку, наші студенти та викладачі могли би проводити заняття, дослідження. І місто зацікавлене в такому, оскільки в нас взагалі немає бізнес-центру вищого класу", – розповів проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Максим Карпаш.

За попереднім задумом ІТ бізнес-центр матиме площу щонайменше 4 тис. м². Там буде паркінг і, можливо, навіть міні-дитсадок. Коли такий проект буде втілений у життя, поки невідомо. В мерії займаються пошуком потенційних інвесторів.