В Івано-Франківську побільшало підприємців


В Івано-Франківську підприємців, які відкрили свою справу, більше, ніж тих, що припинили діяльність

Про це повідомив заступник міського голови з питань економіки Богдан Білик. За його словами, за 10 місяців 2018 року кількість фізичних і юридичних осіб підприємців у Івано-Франківську зросла майже на тисячу, пише ЗК

«За 10 місяців у Івано-Франківську припинили свою діяльність 823 фізичних осіб підприємців, а розпочали – 1578. Юридичних осіб за цей час зареєстровано 305, а припинили свою діяльність 93», – каже Богдан Білик.

Економічний віце-мер також відзначив, що у місті зросла кількість жінок-підприємців. Зараз їх налічується половина від зареєстрованих, тоді як донедавна підприємців-жінок було всього 10-15%. «Багато жінок повертаються із заробітків і вкладають зароблене у свою справу – відкривають швейні цехи, пекарні, фірми з надання клінінгових послуг», – пояснює він.

Якщо раніше майже 90% підприємців займались купівлею-перепродажем товарів і продуктів, то зараз ця тенденція дещо змінилася. І хоча торгівля серед підприємців все ще займає перше місце на рівні 38%, то на другому місці з 15% – ІТ-послуги, а на третьому (8,5%) – послуги з тимчасового розміщення, харчування, туризму і ресторанної діяльності. Четверте місце із п’ятьма відсотками поділили підприємці, які займаються професійною науково-технічною діяльністю і виробництвом та переробною діяльністю.

«Зараз уже п’ять відсотків підприємців займаються виробництвом і переробною діяльністю, тобто працюють над створенням доданої вартості, що не може не тішити, адже місто зацікавлене у розвитку переробної галузі», – зазначив економічний віце-мер.