В Івано-Франківську покажуть виставу про старий Станіславів


У п’ятницю, 29 листопада в Івано-Франківському драмтеатрі відбувся допрем’єрний показ вистави «Фелікс Австрія», у постановці головного режисера Жюля Одрі.

Розпочалося все із книжки, яка вийшла минулого року друком французькою мовою. Жюль Одрі прочитав роман “Фелікс Австрія” і вирішив його інсценізувати.

Режисер Жуль Одрі розповідає, що вистава буде у вигляді спогаду.

«В акторів нелегке завдання – грати не події, які відбуваються, а так, як головна героїня їх пригадує. Ми хочемо показати, що пам'ять інколи маніпулює нами, адже ми не завжди все точно пам'ятаємо. Вистава — це спогад, але з кожною ситуацією ці спогади в уяві Стефи змінюються. Поки вона не знайде себе справжню», - зазначає режисер.

Водночас керівник франківського драмтеатру Ростислав Держипільський розповідає, що сьогоднішня вистава – це друга робота Жюля Одрі у стінах франківського театру. 

«Ця прем’єра черговий крок для розвитку нашого театру, адже в ній поєднані кілька складових успіху — бестселер нашої землячки Софії Андрухович, режисура Жюля Одрі і чудовий акторський ансамбль», - вважає Держипільський.

«Фелікс Австрія» - це казка для дорослих про  правдиву самотність, стигми дитинства, про те, як звільнитися від ілюзій і навчитися любити себе справжнього або справжню. У виставі показана епоха Австро-Угорщини, де захоплює все: галицька кухня та вишукані манери, мультикультурність Станіславова. У центрі історія про непросту долю двох дівчат.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!