В Івано-Франківську презентували фотовиставку, присвячену грудному вигодовуванню


«Солодка мамина любов». Серію тематичних світлин, присвячених Тижню грудного вигодовування, презентувала івано-франківська фотографиня Тетяна Твардовська.

7-ро новоспечених матусь та їх малята стали героями її проекту. Тема, зізнається авторка, близька їй не лише як жінці. А й як консультанту із грудного вигодовування. Три роки тому Тетяна стала одним із перших сертифікованих спеціалістів у Івано-Франківську. І нині має широке коло клієнток. Вони, до слова, теж потрапили у кадр, йдеться у сюжеті ВЕЖІ.

Окрім естетичної мети, фотопроект має ще й соціальну. Популяризувати процес грудного вигодовування. Адже суспільство, каже авторка, все більше відходить від нього. Вважаючи годування дитини материнським молоком – не сучасним. Більше того – сороміцьким.

Натомість сама Тетяна може чимало розповісти про користь від цього – як матері, так і дитині. Із людським неприйняттям не раз стикалася учасниця фотопроекту Леся Зузук. Її молодшому синові Всеволоду – майже 2 роки. Жінка і досі прикладає його до грудей. Часто, каже, доводиться робити це у громадських місцях. І ловити на собі збентежені погляди оточуючих.

Упізнав себе на фото і 2-річний Назарчик. Мить слави розділив із мамою Юлею. Глава сімейства Василь дружину підтримує. Каже, нічого непристойного у процесі годування грудьми не бачить. Проблему вбачає у відсутності відповідної культури у суспільстві.

Копії чуттєвих портретів Тетяна Твардовська подарувала усім учасникам фотосесії. На згадку про участь у проекті. І неповторні перші дні своїх «кровинок».