В Івано-Франківську презентували проект з облаштування пішохідних переходів звуковими сигналами


В Івано-Франківську презентували спільний проект міської ради та товариства сліпих з облаштування пішохідних переходів звуковими сигналами.

Місто Івано-Франківськ до 2013 року було єдиним обласним центром, в якому майже не було озвучених світлофорів. До цього часу один озвучений пішохідний перехід знаходився по вулиці С.Петлюри. Сьогодні ж Івано-Франківськ є першим містом в Україні по кількості облаштованих звукових світлофорів.

У Івано-Франківську проживає більше 700 незрячих інвалідів, із них 104 - тотально сліпі. А також чимало людей похилого віку, які мають проблеми з орієнтацією на вулицях міста.

Сьогодні в приміщенні Івано-Франківської організації Українського Товариства Сліпих було презентовано спільний проект міської ради та товариства з облаштування пішохідних переходів міста звуковими сигналами. Представники цієї категорії населення, яких на презентації зібралось чимало, щиро раділи цій події, адже саме зараз міська влада приділила їм максимум уваги за всі роки незалежності України.

Секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко привітав присутніх із Міжнародним Днем білої тростини та зауважив, що цьогорічна увага до сліпих у місті є лише першим кроком до створення повноцінних умов проживання їх у місті.

Загалом, за результатами реалізованого проекту, в рамках міського конкурсу проектів, ініційованого у 2012 році міською радою, вдалося облаштувати 26 пішохідних переходів міста звуковими сигналами. Це неабияк покращило умови сліпих, їх орієнтацію та безпеку. А найголовніше – цей проект повернув довіру до міської влади тих мешканців міста, які роками були обділені.

«Сьогодні ми розуміємо, що тільки облаштування переходів є недостатньо вашим потребам. Міська рада розуміє і важливість голосового сповіщення у громадському транспорті, на автобусних зупинках, обладнання пішохідних зон спеціальними загородженнями. Зараз ми блокуємо можливість подіїв-порушників паркуватись на прохідній частині вулиць встановлюючи квіткові клумби та спеціальні стовпці. Також ми розуміємо потребу створення у місті служби соціального таксі. Цьогорічний проект облаштування світлофорів є лише першим кроком до створення повноцінних умов проживання їх у місті» - сказав присутнім Микола Вітенко.