В Івано-Франківську продовжують боротися із проблемою алкоголізму і паління серед дітей


На півшляху до завершення. Працівники Департаменту молодіжної політики та спорту поділилися досягненнями у сфері протидії вживання алкогольних та тютюнових виробів неповнолітніми.

Та формування навичок здорового способу життя серед молоді. Відповідна програма стартувала у 2017-му році. Першою в Україні. Тоді її ініціатори взяли на себе ряд завдань. Терміном на 4 роки, йдеться  в сюжеті ТРК "Вежі".

Для цього була створена ціла робоча група. Одним із її найрадикальніших методів виведення порушників на чисту воду стали рейдові перевірки торгових закладів Івано-Франківська. Та притягнення до відповідальності – за продаж заборонених виробів неповнолітнім. Торік цю «спецоперацію» реалізували у півтора десятках місцевих крамниць. 11 із них упіймали на «гарячому».

В рамках програми міська влада вперше в Україні започаткувала цикл «уроків тверезості» у навчальних закладах. Відомі іванофранківці на власному досвіді
демонстрували школярам результат здорового способу життя. Цю практику мають намір продовжити і в новому навчальному році.