В Івано-Франківську прокладуть дорогу через автостоянку


Нещодавно на розі вулиць Василя Стуса та Івасюка що в Івано-Франківську створили автомобільну стоянку. Дана територія протягом багатьох років стояла пусткою, тому таке призначення не найгірше.

Звичайно, новостворена автостоянка потішила автолюбителів району, яким тепер не потрібно залишати машину без нагляду у дворі чи шукати місце на далеких стоянках.

Та не всі мешканці району задоволені таким сусідством. На думку пані Оксани, що мешкає в сусідньому будинку, на цьому місці доцільніше було б розбити сквер.

«Посадити кілька молоденьких дерев та кущів, розмістити лавочки для перепочинку, облаштувати дитячий майданчик – все це більш корисніше та потрібніше для людей, ніж ще одне місце для паркування», - вважає жінка.

Та сьогодні така перспектива на цьому місці «не світить».

Як пояснили кореспонденту «Бліц-Інфо» в Департаменті містобудування та архітектури Івано-Франківського міськвиконкому, розміщення чи будівництво на даній території будь-яких довготермінових об’єктів заборонене.

«Згідно генерального плану Івано-Франківська через дану територію має проходити об’їзна дорога. За документом, шлях майбутньої автотранспортної магістралі має пройти за таким маршрутом: вулиця Івасюка - р. Бистриця Солотвинська (міст) - с. Клузів - Галицьке шосе. Тобто, саме через цю територію», - зауважили в архітектурі.

За словами спеціалістів з департаменту, враховуючи всі обставини міськрадою і був виданий тимчасовий дозвіл на розташування автостоянки.