В Івано-Франківську пропагують велорух


В обласному центрі розвиватимуть велосипедний рух. Концепцію розвитку запропонували на семінарі «Мобільність в Івано-Франківську: спільне бачення та стратегія».

Начальник управління економіки і розвитку Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Ігор Сенчук зауважив, що Івано-Франківськ є дуже зручним для впровадження та популяризації велоруху. Мотивує тим, що місто компактне, зручне для пересування, а також в обласному центрі немає горбів, мало доріг з бруківкою.

Концепція розвитку велосипедного руху, за словами Ігора Сенчука, є декларативним документом, який засвідчує намір міської влади розвивати рух на велосипедах.

Хоча, як виокремив чиновник, в місті є наразі й вдосталь факторів, які перешкоджають розвитку велоруху і збільшенню кількості велотранспорту. Це, зокрема, брудні й погані дороги, крадіжки велосипедів, відсутність інфраструктури та місць для паркування.

Як передає кореспондент «Бліц-Інфо», пропагування та розвиток велоруху, на думку чиновника, піднесе місто до європейських стандартів. А також дозволить зменшити загазованість центральної частини міста, затори на дорогах, поліпшити екологічну ситуацію, а також сприятиме популяризації здорового способу життя.