В Івано-Франківську провели акцію під гаслом «Життю – ТАК! Смерті від ДТП – НІ!


За ініціативи Міжнародної Громадської організації "Врятуймо дітей Європи" (чорнобильців) та Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, 16 грудня, біля Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні відбулась друга Всеукраїнська акція під гаслом «Життю – ТАК! Смерті від ДТП на автошляхах України – НІ!».

Метою заходу було привернути увагу учасників дорожнього руху, насамперед водіїв, до важливості дотримання правил дорожнього руху і у такий спосіб зменшити кількість смертей та каліцтв на автошляхах України. Крім того, акція покликана попередити та знизити кількість дорожньо-транспортних пригод за участю дітей.

Щороку у світі через дорожньо-транспортні пригоди помирає понад 1 мільйон 200 тисяч осіб, а близько 50 мільйонів отримують травми різної важкості. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я попереджають, що без відповідних термінових заходів, спрямованих на зменшення кількості ДТП,  до 2020 року автомобільні аварії очолять список причин смерті у світі.

Нагадаємо, що зазначена акція проводиться в Україні 18 листопада та 16 грудня 2013 року в рамках десятиліття дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН на 2011-2020 роки.