В Івано-Франківську провели вечір пам’яті блаженного Папи Івана Павла ІІ


Молитовний вечір, присвячений пам’яті блаженного Папи Івана Павла ІІ, відбувся в парафії Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях) 23 жовтня. Цей захід проходив у рамках Школи віри, яка вже другий рік поспіль діє при парафії. Це щотижневі катехизаційно-пізнавальні зустрічі для вивчання правд віри.

Цей вечір був проведений у жовтні, оскільки на цей місяць припадає дві дати, дуже тісно пов’язані з життям блаженного Папи: 16 жовтня 1978 року кардинал Кароль Войтила був обраний Папою Римським і 22 жовтня у Католицькій Церкві є днем літургійного спомину блаженного.

Зокрема, для кожного члена чернечої родини Воплоченого Слова блаженний Папа є духовним батьком, тому що Згромадження було засноване в час його понтифікату і всі його вчення, як наслідника апостола Петра, стали для ченців духовною спадщиною.

Після Літургії перед погруддям Папи, яке знаходиться в храмі, було відчитано молитву-прохання про отримання від Господа Бога благодаті за посередництвом блаженного.

Опісля в конференц-залі парафії всі присутні мали можливість переглянути документальний фільм «Свідчення» - відеорозповідь про життя Івана Павла ІІ з уст його довголітнього секретаря та приятеля кардинала Станіслава Дзівіча. «Свідчення» вийшло у світ у 2007 році як книга «Життя з Каролем», яка містила розмови між кардиналом і Джан Франком Свідеркоскі.

На завершення вечора всі присутні отримали буклети з біографією Папи Івана Павла ІІ та піснею про нього «Навчи нас, великий Папо», яку сестри-монахині навчили всіх співати. Отець Йосафат закликав всіх присутніх любити Церкву так, як її любив наш Папа, і поділився своїми враженнями від того прекрасного дня 25 квітня 2004 року, коли мав гарну нагоду дияконувати на пасхальній Службі Божій, яку очолив Святіший Отець.