В Івано-Франківську пройде фестиваль "Прикарпатська весна"


15 квітня о 17:00 в обласній філармонії імені Іри Маланюк відбудеться відкриття фестивалю професійного музичного мистецтва «Прикарпатська весна – 2018».

На відкритті будуть присутні директори обласних філармоній України та представники влади. Відкриватиме фестиваль Черкаський академічний заслужений український народний хор Черкаської обласної філармонії.

Черкаський академічний заслужений український народний хор за десятки роки існування репертуар хору поповнився сотнями кращих ліричних, епічних, обрядових, побутових народних пісень, а також творами сучасних українських композиторів. Кожна пісня або вокально-хореографічна композиція розповідає про історію і народну культуру України. На сцені оживають барвисті картинки з минулого: козаки вирушають у похід, чумаки з ярмарку, хороводи хлопців та дівчат у ніч на Івана Купала та на зелені свята. І глядачі поринають в атмосферу істинно народного життя.

"Прикарпатська весна-2018" матиме окремі тематичні програми: «На струнах Кобзаревої душі» та «Козацький міф Шевченка». Свій творчий репертуар продемонструють уже знані в Україні колективи. Попри це професійна сцена буде надана і юним талантам. Вони виступатимуть з концертом під назвою «Прикарпатський первоцвіт».