В Івано-Франківську "СТЕК" бореться з поривами і нарікає, що 80% мереж застарілі


В Івано-Франківську опалювальний сезон та подача теплопостачання для ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія», незважаючи на тривалу підготовку, розпочалась з технічних проблем.

Як пояснили кореспонденту «Бліц-Інфо» у прес-службі «СТЕК», підприємство надає послугу підігріву води споживачам, подаючи теплоносій до центральних теплових пунктів ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», де вона нагрівається і уже звідти потрапляє в оселі мешканців.

«Автоматика у ЦТП налаштована таким чином, щоб вмикатися за визначеного температурного режиму на вулиці. Оскільки зараз потепліло, запуск обладнання на ЦТП потрібно здійснювати вручну, що вимагає затрат часу. Тому для усунення проблеми на сьогодні тривають перемовини з «Теплокомуненерго», - пояснили на підприємстві.

За словами працівників прес-служби «СТЕК», незважаючи на раніше проведені гідравлічні випробування, проблеми виникли із поривами мереж.

«Все таки дається взнаки те, що мережі застарілі на 80%. Коли гаряча вода подається, пориви стаються в таких місцях, де навіть не очікували. А попередні випробування показували, що все нормально. Але спрацьовує аварійна бригади. Зокрема цими вихідними аварійна ситуація трапилась на Дудаєва, де зараз продовжуються роботи і на Січових Стрільців, де вже завершені. Також тривають в районі вулиці Мельника»,- зауважують у прес-службі підприємства.