В Івано-Франківську "взялися" за скутеристів


З настанням тепла та канікул для працівників ДАІ чи не найбільшою проблемою є скутеристи.

Пішоходи, не кажучи вже про автолюбителів, стурбовані й обурені самовільною поведінкою на дорогах власників мототранспорту.

Аби забезпечити безпеку громадян на дорогах, правоохоронці вживають відповідних заходів. «Скутер» - таку логічну назву має операція, яку наразі відпрацьовують івано-франківські державтоіспектори. Вони зупиняють скутери та мотоцикли, перевіряють у водіїв наявність документів та шлему, а двоколісні транспортні засоби порушників забирають на арештмайданчик.

З початку операції працівниками Державтоінспекції міста зареєстровано 81 порушення правил дорожнього руху водіями мототранспорту. З них 50 випадків керування транспортом в нетверезому стані та 31 інших порушень, з яких 6 фактів керування транспортом без шоломів, 4 факти керування без документів.

В Івано-Франківську скоєно 15 ДТП за участю водіїв скутерів та мотоциклів, в тому числі із летальним завершенням , коли в ніч на 22 червня водій мотоцикла, керуючи транспортним засобом по вул. Чорновола (біля ТЦ «Вопак»), допустивши порушення правил маневрування, в’їхав у стовп електричної опори. В результаті удару молодий чоловік загинув на місці події, а пасажирка мотоцикла отримала травми.