В Івано-Франківську розкажуть все, що варто знати про секс


З 5 по 6 жовтня о 12:00 ініціативна група «Дівчата творять» організує лекції з основ сексуальної освіти.

У просторі «Вдома» для молодих жінок проведуть бесіду про пізнання свого тіла, вагітність та статеве виховання дітей. Молоді мами дізнаються в якому віці та форматі варто починати говорити про секс із дитиною так, щоб не нашкодити їй, а також як попередити сексуальне насильство.

“Сексуальна освіта це не тільки про секс. Обізнаність щодо сексуальної освіти дає можливість вчасно розпізнати і попередити сексуальне насильство, таким чином уникнувши численних фізичних та психічних травм. Правильне статеве виховання дітей дозволяє уникнути непорозумінь, запобігти небажаній вагітності чи хворобам, що передаються статевим шляхом серед підлітків”, — говорить координатора проекту, мама двох доньок Оля Новак.

Організаторки лекцій переконують, впродовж цих двох днів жінки зможуть розкрити свою сексуальність та отримати відповіді на питання, про які не прийнято говорити вголос.

Програма заходів:

5 жовтня

12:00 —  лекція на тему «Вагітність, секс та післяпологова депресія» (міфи, прийняття свого тіла, секс після пологів, контрацепція та ГВ)

14:00 — кава-брейк

15:00 — лекція на тему «Як і коли говорити з дітьми про секс?» (анатомія і фізіологія статевої системи, як правильно доглядати за статевими органами, правило «трусиків», в якому віці варто починати розмову, секс і підлітки, контрацепція, як попередити сексуальне насильство дітей).

Відповіді на питання

6 жовтня

12:00 —  лекція на тему «Я і моя чуттєвість» (значення усвідомлення сучасною жінкою власних анатомії та фізіології. Засоби контрацепції як спосіб турботи про себе. Попередження сексуального насильства).

Спікерки:

Оля Новак – лікарка, мама двох донечок, яка має власний досвід статевого виховання дітей, громадська діячка.

Наталка Махова – громадська діячка, керамістка,

Лекція безкоштовна за попередньою реєстрацією

Більше інформації можна дізнатись на сторінці «Дівчата творять» у фейсбуці, або інстаграмі @divchatatvoriat

Довідково: Ініціатива "Дівчата творять: сексуальна освіта" була створена  ініціативною групою «Дівчата творять» у межах проекту “Амбасадори розмаїття у Прикарпатті”, який реалізує  Молодіжна організація СТАН за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).