В Івано-Франківську розпочався сезон безкоштовних екскурсій


В Івано-Франківську розпочався сезон безкоштовних тематичних екскурсій, які проводитиму 19 екскурсоводів.

Про це повідомив заступник начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківської міської ради Володимир Устинський, який провів першу тематичну екскурсію, пише Укрінформ.

«Ми розпочинаємо сезон безкоштовних екскурсій, які відбуватимуться щонеділі. Усі екскурсії матимуть тематичний характер. Сім останніх років ми проводили оглядові екскурсії містом. Тематичні екскурсії є більш глибші. Вони будуть цікавими для тих людей, які хочуть більше знати про історію міста та України. Тому дуже чекаємо на майбутніх істориків, студентів та школярів. Кожний екскурсовод, а їх буде 19, буде мати свій маршрут і власний текст», - зазначив Устинський.

За його словами, перша екскурсія має назву «Музеї - скарбниці історичної пам’яті». Вона познайомить екскурсантів з новим відділом у Краєзнавчому музеї та творами сакрального мистецтва, які зберігає Музей мистецтв Прикарпаття.

«Зокрема, ми покажемо п’ять ікон, які вдалося врятувати з церкви у Верховині, де знімали фільм «Тіні забутих предків». Цю церкву  свого часу навмисно спалили комуністи, а ікони зберегли селяни. Також у цьому музеї ми покажемо твори Пінзеля, якого у світі називають «українським Мікеланджело», - зауважив Устинський.

Безкоштовні екскурсії в Івано-Франківську розпочинатимуться щонеділі біля міської Ратуші о 12 годині.