В Івано-Франківську «розростається» рух проти перевізників


Через дводенний страйк приватних перевізників та вимогу підняти ціну проїзду до 3 гривень все більше іванофранківців висловлюють невдоволення поганою якістю послуг та закликають бойкотувати франківські маршрутки.

Крім відмови від жовтих автобусів, активісти у соцмережах об’єднуються в рух проти приватних перевізників. Готують інформаційні матеріали для поширення серед мешканців міста, вивчають договір про надання послуг між виконкомом та підприємцями. А ще - готують скарги на «маршрутних королів», щоб влада мала можливість скласти на них потрібні для розірвання угоди акти. Хоча й закликають не вигадувати уявних порушень, а повідомляти про наявні. Адже, на думку активістів, їх більше ніж достатньо.

Варто зауважити, що до руху вже приєдналось кілька сотень людей, які готові допомагати всіма можливими методами – оплачувати друк агіток про бойкот чи надавати безкоштовні юридичні консультації. А ще – планують з’ясувати чи офіційно оформлені на роботу всі водії.

Також мешканців міста закликають використовувати тільки комунальний транспорт. 

До слова, організатори руху наголошують, що вони не мають на меті помсту, і перш за все - за дотримання умов договору.

«Події, які мали місце в п’ятницю і суботу - це плювок на кожного мешканця Івано-Франківська. Тому закривати очі на численні порушення та відсутність сервісу більше не будемо. Тим більше, за власні гроші», - вважають франківчани.

Чи дасть такий рух свої результати, можна буде побачити вже незабаром.