В Івано-Франківську Секція Асоціації міст обговорює реформу охорони здоров'я


Сьогодні, 23 травня, в Івано-Франківську розпочалось засідання Секції Асоціації міст України з питань охорони здоров’я.

Захід відбувається з ініціативи АМУ в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами виконавчого директора Івано-Франківського регіонального відділення АМУ Юрія Стефанчука, на засіданні присутні профільні заступники міських голів, головні лікарі та люди, які в ОТГ відповідають за медичну реформу.

Як зауважила аналітик з питань охорони здоров'я АМУ Світлана Осташко, на заході обговорюватимуть проблемні питання, з якими найчастіше стикаються представники міст-членів АМУ.

"Представники мають змогу поділитись своїм досвідом. Ключовою метою заходу є напрацювання пропозицій до Міністерства Охорони Здоров'я у розв'язанні важливих питань. Це питання відшкодування коштів за ліки, дефіциту кадрів, обмеженості коштів тощо",- пояснює Осташко.

У свою чергу Руслан Марцінків наголосив, що найбільше місто хвилює питання вторинної медичної допомоги.

"Сьогодні реформована первинна медична допомога. Є багато страхів чи буде завершена вторинка. Хотілось б почути, як це бачить Міністерство. Є страх, бо в державі відбуваються зміни президента, парламенту. Ми переживаємо, щоб реформу не перемкнули на органи міського самоврядування",- ділиться мер.