В Івано-Франківську стартував форум неформальної освіти


Сьогодні, 13 грудня в Івано-Франківську стартував форум неформальної освіти "(не)Форма: Навчальний простір. Спільноти, що навчаються. Міста, що навчаються".

Він триватиме до 16 грудня. Участь в ньому візьмуть близько 50 професіоналів, експертів та практиків у сфері неформальної освіти з Черкас, Одеси, Чернігова, Львова, Києва, Запоріжжя. Також будуть гості з Білорусії, Молдови, Польщі, Німеччини та Росії, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Представниця ГО "Інша освіта" Наталія Трамбовецька зауважила, що учасники форуму розбиратимуться з темами навчальних просторів та міст, що навчаються.

"Експерти також шукатимуть приклади та моделі для експериментального та горизонтального навчання, а також обмінюватимуться досвідом у неформальній освіті", - каже Трамбовецька.

З запланованих заходів представлення трьох кейсів про приклади сталих моделей, "пластир з альтернативних шкіл" та в останній день форуму проведуть освітній ланч.

До слова, такий форум в Івано-Франківську проводиться вперше та вдруге в Україні.

За словами директора департаменту освіти і науки ОДА Віктора Кімаковича, наразі більшість керівників шкіл не готові до змін.

"Форум має на меті стати площадкою для поєднання формальної та неформальної освіти", - зауважує чиновник.