В Івано-Франківську створили Штаб відновлення економіки


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків ініціював створення Штабу відновлення економіки, який діятиме при виконавчому комітеті.

Про це очільник міста повідомив під час ранкового ефіру, пише Бліц-Інфо.

«Нам дуже важливо, аби після карантину запрацювала економіка. Місто та країна не може бути постійно в карантині. Тому потрібно шукати варіанти, як підтримати економіку. Ми розуміємо, що найбільший удар отримав малий та середній бізнес, тому саме для них готуємо пакет пільг щодо оподаткування та іншого. Ті, хто не працював, мають право отримати податкові канікули», - каже Марцінків.

На думку Руслана Марцінківа, зараз важливо підтримати місцевого виробника. Тому після Великодня в місті планують організувати велику акцію «Свій до свого по своє».

«Також хочемо спростити дозвільні та реєстраційні процедури. Буквально після Великодня, з 21 квітня відновить роботу ЦНАП, хоч будуть діяти певні карантинні обмеження. А після карантину ми пропонуємо зменшити для бізнесу максимальний термін процедур з 30 до 10 днів, аби економіка запрацювала. Ще один напрямок - це проведення сільськогосподарських ярмарків та виставок. Перш за все, аби виробники з нашої ОТГ могли продати продукцію за нижчими цінами, аніж є в магазинах. Також хочемо вкладати кошти в інфраструктурні проєкти з великим залученням людей та підтримку комунальних підприємств, аби не було скорочень працівників. Нам це дуже важливо, бо комунальне підприємство забезпечує життєдіяльність міста. Ще один напрямок – це соціальна турбота. Ми сьогодні до Великодня отримали велику допомогу від приватного бізнесу, меценатів, нашої свободівської команди. Вона піде родинам загиблих учасників АТО та афганців, воїнам УПА, політв’язням, реабілітованим, людям з інвалідністю, одиноким та малозабезпеченим», - каже міський голова.

За словами Руслана Марцінківа, до роботи Штабу відновлення економіки залучені не тільки чиновники, а й представники місцевого бізнесу та відомі науковці.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!