В Івано-Франківську ТОВ "СТЕК" досі не подало гарячу воду споживачам і пропонує встановлювати бойлери


Хоча опалювальний сезон у Івано-Франківську давно розпочався, споживачам СТЕК досі не подали гарячу воду.

Тепловики обмежені температурним режимом, технологічними особливостями обладнання котельні та встановленими лімітами газу. Для того, щоб забезпечити усіх споживачів гарячою водою у майбутньому в компанії пропонують облаштувати будинкові бойлери та назавжди вирішити це питання.

Нагадаємо, що ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» надає споживачам послугу підігріву води. СТЕК власними магістральними мережами подає теплоносій від котельні на Індустріальній до центральних теплових пунктів, що належать ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Там вода нагрівається і вже звідти подається споживачам.

ЦТП теплокомуненерго обладнані автоматикою, що вмикається за певного температурного режиму. Тож для того, щоб автоматика запрацювала температура теплоносія, що подається СТЕК, повинна буде не менше 65 ° С. На даний час СТЕК підтримує температуру теплоносія в подаючому теплопроводі на рівні 46° С.

Для того, щоб підігріти воду до належного рівня, тепловикам потрібно спалити на 30% більше газу, що в свою чергу може загрожувати нестачею блакитного палива у майбутньому. Адже для  СТЕК так, як і для інших теплопостачальних організацій країни, постачальником газу НАК «Нафтогаз» встановлено ліміти на газ. Якщо підприємство вийде за встановлені рамки, НАК може обмежити постачання газу до рівня технологічного мінімуму для цілої області.

Тепловики розуміють усю складність ситуації та пропонують альтернативний шлях вирішення проблеми. Так СТЕК ініціює запровадження у Івано-Франківську спеціальної програми з переведення будинків з централізованого гарячого водопостачання на автономне.

«Ми пропонуємо розглянути можливість облаштування у будинках будинкових та квартирних бойлерів, - зазначає заступник директор СТЕК Сергій Мельник. – Це дозволить раз і назавжди вирішити проблему. У такому варіанті будуть задоволені всі – і споживач, що хоче мати гарячу воду цілодобово, і міська влада, що дбає про мешканців, і наша компанія, яка зараз, в силу технічних особливостей, може забезпечити споживачів гарячою водою тільки при низьких температурах навколишнього середовища».