В Івано-Франківську успішно проводять операції на серце


З початку року в області зроблено понад 500 операцій з коронографії серця та близько двохсот – стентування.

Про це у розмові з  кореспондентом «Бліц-Інфо» розповів  директор департаменту охорони здоров’я в Івано-Франківській області Роман Мельник.

«Ми це робимо в Івано-Франківську на базі Міської клінічної лікарні. Абсолютно виходимо в лідери по Україні. Ми це вміємо робити, в нас є дуже гарні спеціалісти і для нас  це вже не проблема. Дякуючи спеціальному обладнанню - ангіографу ми й працюємо. Все в нас є»,- запевнив головний медик Прикарпаття.

Як зазначила під час телемосту з Івано-Франківською областю Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, щороку на такі операції держава виділяє кошти і забезпечує області  всіма медикаментами та обладнанням.

«В цьому році для того, щоб ми могли стовідсотково забезпечити стентування серця та іншими необхідними медикаментами і приладами  держава виділила 260 мільйонів гривень. Ці кошти ми розподілили по територіях. Є спеціалісти і є школа, яка дає можливість закріплювати та удосконалювати лікарів, що працюють в кардіологічному напрямку. Медики навчені, необхідним забезпечуємо, головне вчасно звернутись»,- зауважила Раїса Богатирьова.