В Івано-Франківську утеплять ще 16 шкіл та садків


Завдяки співпраці з НЕФКО у місті продовжують утеплювати навчальні заклади Івано-Франкіська.

Вже розпочався другий етап програми, який розрахований ще на 16 шкіл та садків: школа-гімназія №3, ЗШ №8, ЗШ №13, ЗШ №22, ЗШ №25, ДНЗ №3, ДНЗ №15, ДНЗ №9, ДНЗ №27, ДНЗ №11, ДНЗ №2, ДНЗ №1, ДНЗ №20, ДНЗ №30, ДНЗ №29, ДНЗ №34. Про це повідомляє пресслужба міського голови Руслана Марцінківа.

Так, тривають роботи з утеплення фасаду в ДНЗ №15 “Гуцулочка”. До слова, батьки та вихователі садочка є дуже активними – вони постійно беруть участь у міських програмах. Цього року вони вже втретє стали переможцями Бюджету участі. За кошти програми у закладі відремонтували спортивний зал та закупили новий інвентар.

Також роботи ведуться й у садочку “Карпатська казка”. Тут почали замінювати вікна та утепляють ті стіни, де немає малюнків. Про це розповів директор департаменту освіти та науки Ігор Максимчук. За його словами, щодо сграфіто зараз шукають компромісне рішення.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що позитивні зміни від такої співпраці передусім відчують маленькі франківці.

«Такі проекти – надзвичайно важливі, адже це комфорт та затишок наших дітей. У співпраці з міжнародними донорами, зокрема з НЕФКО, вдається досягати гарних результатів в різних соціальних напрямках. Важливим елементом таких проектів, як правило, є грантова складова. Тобто місто отримує частину коштів безповоротно. Приємно, що іноземці відзначають великий потенціал нашого міста для якісної реалізації міжнародних програм», – зауважив міський голова Руслан Марцінків.

До слова, перший етап програми НЕФКО вже завершено – він охопив 7 об’єктів: 6 cадочків та навчально-реабілітаційний центр.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!