В Івано-Франківську відбулася фотовиставка «Життя крізь призму об’єктиву»


Вчора відбулася зустріч з фотохудожником Казимиром Йосиповичем Річкою, відомим на Прикарпатті митцем, фотографом.

«Життя крізь призму об’єктиву» - під такою назвою протягом тижня діяла персональна фотовиставка митця. Увесь цей час відвідувачі, користувачі, працівники МЦБС насолоджувалися високомистецькими світлинами Казимира Йосиповича.
      Казимир Річка – людина оптимістична, відкрита, щира, сповнена любові до життя і людей. Його світла аура передалася усім присутнім в залі.
      Казимир Йосипович був переможцем багатьох Всесоюзних конкурсів, його роботи виставлялися в Москві і Парижі, світлини унікальні настільки, наскільки є неповторною мить, записана на фотоплівці. Кілька десятиліть поспіль фотографував артистів, селян і міські типажі, ріки і гори, квіти і дерева, події і емоції… 
      В 2009 р. в Івано-Франківському видавництві «Лілея - НВ» вийшов друком фотоальбом Казимира Річки, де вміщені світлини і авторські нариси до них. Фотоальбом презентували увазі присутніх.
      В щирій, доброзичливій атмосфері відбулася презентація фотовиставки. Казимир Йосипович захоплено розповідав про свої світлини, пригадував яскраві моменти, події зі свого творчого життя. Працівники читального залу підготували бібліотечну виставку «Митець, залюблений в життя», презентацію якої зробила провідний бібліотекар читального залу Надія Каретнікова. Відповідальна за проведення провідний бібліотекар читального залу Надія Каретнікова.