В Івано-Франківську відбувся концерт-фест «Осінь лемківська»


Минулого тижня в Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк у рамках обласного лемківського фестивалю «Поклик мого серця» відбувся концерт-фест «Осінь лемківська»
Участь у дійстві взяли кращі виконавці та колективи Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської областей, а також самодіяльний колектив «Лем ми» з Польщі, пише прес-служба ОДА.

Мета цього заходу – популяризація та відродження лемківської пісні і традицій, надання їм нового сучасного звучання, відродження історичної пам’яті та вшанування жертв депортації.

На першому лемківському фесті в Івано-Франківську були представлені різноманітні сценічні жанри: пісні, поезія, танець, оркестрова музика, театральні сценки і лемківський гумор.

Організатором концерт-фесту виступили управління культури національностей та релігій облдержадміністрації та обласна організація всеукраїнського товариства «Лемківщина». Відбулося дійство за сприяння Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка.