В Івано-Франківську відбувся Турнір юних фізиків


На базі Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості Івано-Франківської обласної ради відбулось відкриття фінального етапу турніру, а в його ході –представлення та жеребкування команд.

Інтелектуальні змагання передбачають пошук, підтримку, розвиток творчого потенціалу обдарованої молоді. Вони проходитимуть протягом 22–27 листопада. У них беруть участь 24 команди з 11 областей України. Наш край представляє збірна команда із закладів м. Івано-Франківська та обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості, повідомляє Бріз.

Гостей з усіх куточків України радо вітали: старший науковий співробітник відділу по роботі з обдарованою молоддю та проведенню масових заходів відділення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Борис Кремінський; директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Сергій Дерев’янко; ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Роман Зуб’як; Іван Рачій, директор Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.

Відкриваючи захід, Сергій Дерев’янко наголосив:

– Для нас турнір важливий тим, що допомагає об’єднати всі регіони України в спільному – виявити обдаровану, з міцними фізичними знаннями молодь. Адже наскільки їй удається розвинути цю науку, наскільки в сторону прогресу рухатиметься наше суспільство.

У своєму виступі Борис Кремінський зазначив:

– Тішить те, що з кожним роком кількість учасників змагань збільшується, а це свідчить, що ми маємо талановитих дітей. Дуже радий, що нас сюди запросили і вдячний організаторам за відповідальне і патріотичне ставлення.

Організатори турніру – Міністерство освіти і науки України, департамент освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації та Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Програмою заходу передбачено проведення відбіркових боїв, захист проектів відповідно до задач турніру, рейтингову олімпіаду. Підсумком змагань стане фінальний бій, який відбудеться на базі Державного вищого навчального закладу «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». Також гостям будуть організовані екскурсії до музеїв м. Коломії та по м. Івано-Франківську.

Урочисте закриття та оголошення переможців фінального етапу Всеукраїнського турніру юних фізиків відбудеться 27 листопада цього року.