В Івано-Франківську відреставрують ще вісім дверей і два балкони


22 січня на засіданні виконавчого комітету розглянути звіт Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності за 2019 рік.

За словами начальник міського Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Ореста Кошика, у 2019 році в Івано-Франківську завершили  реставрацію найпротяжнішого фасаду в місті, будинку на вул. Леся Курбаса, 5, 7. 9 з вхідними дверима, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, за участю управління департаменту освіти відреставрували вхідний дверний блок будинку на вул. Кардинала Любомира Гузара, 15.

Також уже виготовлена проєктно-кошторисна документація на реставрацію вхідних дверних блоків будинків на вулиці Шевченка, 13, 53, на вул. Грюнвальдській, 2, 15(два блоки), на вул. Короля Данила, 1.

У процесі виготовлення ПКД на реставрацію дверних блоків будинків на вулиці Січових Стрільців, 11, на вулиці Лева Бачинського, 3, на вулиці Незалежності, 11 і на вулиці Грушевського, 9. А вхідні дверні блоки будинків на вулиці Грюнвальдській, 2 і Грушевського, 9 вже в роботі – реставруються.

Крім того, вперше виготовлено пілотний проєкт виведення з аварійного стану окремого елементу фасаду – балкону будинку на вулиці Вірменській, 4. Станом на сьогодні усунено аварійну ситуацію - демонтований аварійний бетонний конструктив балкону, оголені несучі металеві конструкції армування. 

До слова, на підході завершення робіт з виготовлення проєктно-кошторисної документації на реставрацію балкону будинку на вулиці Шевченка, 58. Також управління опрацьовує питання співпраці з львівськими проєктантами на предмет виготовлення проєктно-кошторисної документації на реставрацію пам’яток архітектури на вулиці Січових Стрільців. 11, Т.Шевченка,7, Сотника Мартинця,4.