В Івано-Франківську вісім працівників кафе, в якому отруїлись 9 осіб, відсторонено від роботи


В обласній інфекційній лікарні Івано-Франківська перебуває дев’ять осіб з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт», у тому числі троє дітей віком до 15 років. Про це повідомила Державна санітарно-епідеміологічна служба України.

З перебігом хвороби середньої важкості – вісім осіб, з них двоє дітей, з важкою формою перебігу – одна дитина. Всі хворі святкували день народження в одному із кафе Івано-Франківська, повідомляють Паралелі.  

Працівниками держсанепідслужби Івано-Франківська створено групу оперативного реагування, розпочато розслідування спалаху та протиепідемічні заходи у вогнищі. 

Зокрема було проведено перевірку дотримання санітарного законодавства в кафе, в результаті якої встановлено порушення вимог санітарного законодавства, винесено розпорядження про тимчасове припинення функціонування закладу до отримання результатів лабораторних досліджень харчових продуктів, води, змивів та усунення виявлених порушень санітарного законодавства, складено протокол про порушення санітарних норм.

За порушення при проходженні періодичних медичних оглядів від роботи відсторонено вісім працівників закладу.

Наразі проводиться комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху.