В Івано-Франківську вшанували пам'ять жертв політичних репресій


У неділю, 21 травня в Україні відзначався День пам’яті жертв політичних репресій.

Цього дня в Івано-Франківську у Меморіальному сквері за участю представників обласної, та міської влади відбулось покладання квітів до Хреста жертвам політичних репресій. Покладання квітів відбулось й до могил жертв комуністичного терору, що поховані на території Меморіального комплексу Дем’янів Лаз.

Після покладання відбувся IV велопробіг «Дорогами пам’яті», присвячений пам’яті героїв боротьби за незалежність України та жертв комуністичного терору у Західній Україні 1939-1941 років за маршрутом: Меморіальний комплекс Дем’янів Лаз – м.Івано-Франківськ – м.Тисмениця – с.Пшеничники Тисменицького району. Учасники велопробігу під час його проведення молитовно вшановували пам’ять учасників визвольної боротьби та жертв репресій комуністичного режиму в місцях поховань та біля пам’ятних знаків, які розташовані за вказаним вище маршрутом

Окрім того, 21 травня 2017 року у місті було скасовано проведення різного роду розважальних заходів. З відповідними рекомендаціями виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради звернувся до об’єднань громадян, підприємств, установ та організацій усіх форм власності, які діють на території Івано-Франківська напередодні Дня пам’яті жертв політичних репресій.