В Івано-Франківську вшанують пам'ять Блаженнішого Любомира Гузара


Три роки тому, 31 травня 2017 року, відійшов до Господа Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви у 2001-2011 роках, український релігійний діяч, моральний авторитет та духовний провідник українського народу Блаженніший Любомир Гузар.

Відгукнувшись на заклик Блаженнішого Святослава до вірних Церкви та всіх людей доброї волі цього дня єднатися в молитві за вічний спочинок Блаженнішого Любомира та пам’ятати про нього у своїх особистих молитвах, в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового після Божественної Літургії о 08:00 та 10:00 год. відбудеться поминальна панахида.

«Якщо ми пам’ятатимемо не тільки особу Блаженнішого Любомира Гузара, а передусім усе те, що він нам передав, тоді ця пам’ять буде життєдайною. Ми згадуватимемо його своїм способом життя, ставленням до себе і ближнього», – зазначив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своїй торішній проповіді.

За словами Предстоятеля, переживаючи такий момент пам’яті, спадають на думку три поняття: пам’ять, вдячність і молитва. Глава Церкви вважає, що нам слід пам’ятати про те, чого навчав Блаженніший Любомир і намагатися цим жити.

Завжди цікаві новини!