В Івано-Франківську встановлять пам’ятник загиблим воїнам АТО


Асоціація учасників АТО звернулась до міської ради з проханням встановити пам’ятник загиблим побратимам.

З таким зверненням виступив під час сесії міської ради голова асоціації учасників бойових дій Василь Андріїв, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Оскільки майже всі події з вшанування пам’яті загиблих в АТО відбуваються в Меморіальному сквері, просимо розглянути можливість встановлення там пам’ятника загиблим воїнам», - звернувся атовець.

Міський голова відзначив, що така ідея була вже давно. Наразі у сквері є стела пам’яті, але потрібен повноцінний пам’ятник. Тож доручив своїй заступниці з фінансових питань опрацювати питання.

Окрім того, Василь Андріїв зачитав звернення від ветеранів щодо виділення земельних ділянок під зведення житла для воїнів АТО.

«Ми прийшли відстоювати інтереси наших побратимів. Ми вдячні за ті питання, які прийняли. Але нас тривожить питання Кисілевської-Хоткевича, яке ви знімали кілька разів. Ми розуміємо, що громадськість любить гучні заголовки і не розбирається у справі. Нам чинять тиск і супротив не зважаючи на рішення міської ради. У спірних питаннях ми пішли на поступки, але рішення так і не прийняли. Не будемо просити голосувати за наші питання сьогодні, але ми стурбовані, що сім’ям загиблих ви виділяєте землю поза містом, а невідомим людям навіть не з Франківська ви виділяєте великі ділянки  у місті. Ми хочемо від вас мати впевненість, що спільно можемо рухатися вперед і забезпечувати житлом наших хлопців. Тому ми не будемо більше ходити сюди і просити, а якщо будуть порушення, підемо одразу до прокуратури. Окрім того деякі політичні фігури понастворювали свої організації і ділять землю. Ви не маєте право використовувати бійців у своїх цілях»,  - сказав Андріїв.

Також голова асоціації наголосив, що воїни відмовляєються від чотирьох земельних ділянок на користь міста, щоб там збудували розв’язки.