В Івано-Франківську встановили ще один пам’ятник Тарасу Шевченку


У мікрорайоні Опришівці на території школи №6 урочисто відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку.

Його спорудження стало можливим завдяки спільній ініціативі територіальної громади, педагогічного складу та місцевим депутатам, - повідомляють Паралелі.

Директор школи Ігор Максимчук наголосив, що цей день став знаковим не тільки для педагогів та учнів школи, але й для цілого мікрорайону.

«На 173 історії Опришівецької школи – без сумніву вагома та значуща подія. Великий поет, провідник українського слова, Духовний Месія українського народу Тарас Шевченко постав у скульптурі і поруч з нами. Без постаті Тараса зараз не можна уявити собі української літератури, поетичного слова. Наближається 200-річчя з Дна народження Кобзара,  що українська громадськість святкуватиме наступного року. Тож нехай наш пам’ятник стане невеличкою цеглинкою в монументальному заході святкових вшанувань поета», - зауважив Ігор Максимчук.

Виготовленням постаменту займався відомий прикарпатський скульптор Володимир Довбенюк, уже відомий своїми пам’ятниками Пластунам, що не зрадили своїх присяг та Борцям за волю України.