В Івано-Франківську викрили інтернет-шахрайку, яка ошукала майже десять осіб


Працівники Івано-Франківської поліції довели причетність до шахрайських дій 21-річної франківки, яка через мережу Інтернет продавала товар, отримувала за це гроші після чого зв'язок з нею припинявся. Встановлено, що таким чином зловмисниця ошукала 9 осіб.

В ході проведення слідчих дій правоохоронцями встановлено, що молода жінка протягом 2017-2018 років, використовуючи Інтернет-сервіси, розміщувала оголошення про продаж дитячого одягу. Коли до неї телефонували потенційні покупці, вона переконувала потерпілих перераховувати кошти на банківський рахунок за придбання та пересилання їм товару. Після отримання на картку грошей, зв'язок із жінкою пропадав, а товар до покупців не надходив. Викрили зловмисницю при отриманні на картковий рахунок від 41-річної жительки Долинського району 1200 гривень, інформує прес-служба Нацполіції в області.

На даний час встановлено, що шахрайським шляхом зловмисниця отримала понад 20 тисяч гривень.

По декількох фактах шахрайці повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень та обрано міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. 

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження передбачені ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.