В Івано-Франківську вивчали польський досвід у сфері залучення інвестицій


Впродовж тижня з 29 липня по 02 серпня 2013 року на базі Івано-Франківського регіонального центру з інвестицій та розвитку проходив цикл навчальних програм щодо залучення інвестицій та роботи з іноземними інвесторами.

П’ятиденний тренінг «Реалізація польського досвіду у сфері залучення прямих іноземних інвестицій в Івано-Франківській області» організовано Івано-Франківським регіональним центром з інвестицій та розвитку спільно з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України та Польським агентством з інформації та іноземних інвестицій. Навчальна програма була розрахована на працівників Центру, а також спеціалістів у сфері залучення інвестицій обласної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування.

Проведення тренінгу здійснювалось в рамках реалізації проекту «Застосування досвіду Польщі у сфері залучення прямих іноземних інвестицій в обраних регіонах України», що впроваджується з боку Міністерства економіки Польщі - Польським агентством з інформації та іноземних інвестицій спільно з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України. Івано-Франківська область є одним з трьох регіонів України, де реалізується проект.

Під час тренінгу польські експерти поділилися досвідом роботи з інвесторами в Польщі та продемонстрували основні методи і механізми роботи в напрямку створення позитивного іміджу регіонів та умов для залучення інвестицій.

В цілому учасники тренінгу дійшли висновку, що отримані знання та польській досвід можуть бути впроваджені під час роботи з інвесторами на регіональному рівні.

 

Довідково:

Проект «Застосування досвіду Польщі у сфері залучення прямих іноземних інвестицій в обраних регіонах України» розпочато 01 січня 2013 року та триватиме до 31 грудня 2013 року. Проект впроваджується з боку Міністерства економіки Польщі - Польським агентством з інформації та іноземних інвестицій спільно з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України.

Загальна мета проекту полягає в підтримці Держінвестпроекту України і регіональних центрів з інвестицій та розвитку та надання ними підтримки потенційним інвесторам в окремих регіонах.

Основними цілями проекту визначено:

  1. Створення цілісної системи послуг для інвесторів в обраних регіонах України (Івано-Франківська, Харківська, Дніпропетровська області), які нададуть підтримку для інвестицій в ці сфери.
  2. Збільшення функціональності трьох обраних інвестиційних центрів шляхом покращення їх інфраструктури.
  3. Створення єдиної системи економічного стимулювання та презентації (біржи проектів) інвестиційних пропозицій для іноземних інвесторів у трьох обраних регіонах.
  4. Підготовка та впровадження Держінвестпроектом України та регіональними центрами послуг для інвесторів на основі досвіду Польського агентства.