В Івано-Франківську виявили підпільне ательє


Відкрито кримінальне провадження.

Під час проведення перевірки працівники ДПІ в м. Івано-Франківську спільно з оперативниками Міндоходів виявили ательє підприємця, тривалий час в якому працювали три не оформлених працівники, отримуючи зарплату «в конвертах».

Як результат, підприємцю донараховано близько тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій. Приховуючи факт використання найманої праці, підприємець перебувала на першій групі спрощеної системи оподаткування, на якій Податковим кодексом дозволено працювати лише одноосібно.

За матеріалами перевірки відносно власниці ательє Івано-Франківським відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 172 Кримінального кодексу України “Грубе порушення законодавства про працю”.

Загалом з початку року працівниками ДПІ в м. Івано-Франківську викрито 342 неоформлених належним чином найманих працівників. За правопорушення кримінального характеру, що пов‘язані з нарахуванням та виплатою зарплат, відкрито 4 кримінальних провадження та у 5 випадках матеріали передано до прокуратури м. Івано-Франківська для прийняття рішення згідно законодавства.