В Івано-Франківську вижив хлопець з наскрізь простреленою головою


Божа ласка чи дива медицини? В Івано-Франківську 17-річний студент вижив після вогнепального поранення в голову. Його вже виписали додому. Батьки переконані - це Божа милість. Лікарі ж погоджуються - хлопцеві надзвичайно пощастило.

50 на 50. Саме так медики оцінювали шанси хлопця вижити після поранення в голову. Куля пронизала мозок наскрізь від вуха до вуха, пробила канал завширшки сантиметр. Якби на кілька міліметрів нижче - порвала б зорові нерви й судини.

Юліан Худецький, завідувач нейрохірургії Івано-Франківської обласної клінічної лікарні:

- Достатньо складне поранення було, траєкторія кулі пройшла по дуже важливих місцях, відломки кісток пройшли майже до половини голови дрібненькими кусочками.

Мати розповідає: трагедія сталася неочікувано. В руках сина жінка побачила пістолета. Ще за мить почула постріл - хлопець поцілив собі в голову. В реанімації на штучному життєзабезпеченні з паралізованим лівим боком тіла поранений пролежав три доби.

Володимир, батько постраждалого:

- Ліва сторона взагалі була паралізована повністю, казали, рука, нога, повністю було паралізоване, повністю. З того, який він був, ніяких прогнозів взагалі йому не робили, ну це просто диво. Як вони нам казали, як ми виходили, ви на нас не сподівайтеся, ви просто моліться, просто йдіть і моліться.

Поки хірурги чаклували над пацієнтом, батьки звернулися до Бога. Панотець, якого покликали, помолився над дитиною і дав дорослим копію іконки. 

Отець Володимир, настоятель храму св. Йоана Хрестителя:

- Я прочитав стандартну молитву, дав мамі іконку, а потім через кілька днів вона подзвонила і сказала, що йому вже краще.

Звідки у хлопця пістолет, рідні не знають. Та й схильності до суїциду в нього не помічали. Добре вчився, мав друзів і успіх серед дівчат. Нині поранений потребує тривалої реабілітації. І, кажуть батьки, не випускає з рук образочка.

НТН