В Івано-Франківську з 50-ти експрес-тестів на коронавірус - 13 позитивних


Про це сьогодні під час прямого ефіру повідомив міськийголова Руслан Марцінків.

За словами мера в інфекційній обласній лікарні перебуває 40 пацієнтів. Сьогодні госпіталізовано одну особу, вчора ввечері ще 4 особи, 3 - жителі села Черніїв, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За офіційною інформацією в області є 26 інфікованих. З них 9 - жителі Івано-Франківська, 2 - жителі села Чукалівка.

"У міських закладах Франківська перебуває 98 пацієнтів з пневмоніями. Серед них  одна вагітна жінка і 26 дітей з легкими формами. 6 пацієнтів в реанімації  і, на жаль, з позитивними експерс тестами на коронавірус. Жодному не треба апарат ШВЛ. Ми зробили 50 швидких тестів. 13 - є позитивних. З них 9 - в цетральній міській клінічній лікарні. 4 - в міській клінічній лікарні на Матейки. На щастя, тести не підтвердили жодного випадку у пологовому та дитячій лікарні",- пояснює мер.

Серед хворих є двоє медичних працівників. Зокрема і в міському перинатальному центрі.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області зафіксовано 28 випадків захворювання (3 летальних). Першою від інфекції на Прикарпатті померла 56-річна мешканка Івано-ФранківськаЛікарі діагностували в неї грип «А», ускладнений пневмонією. Втім, лабораторія підтвердила, що це був саме коронавірус. Другою померла 65-річна мешканка Чукалівки, у якої підозрювали коронавірус. Хворобу підтвердили теж посмертно. У 60-річної мешканки Надвірнянщини, яка померла 24 березня, увечері, 26 березня теж підтвердили коронавірус. Слід зазначити, у двох останніх випадках жінки не були нещодавно закордоном, так само як і їхні рідні. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: